сряда, 3 октомври 2007 г.

какво означава EmO

Emo(съкратено от “emocore”, от своя страна съкратено от “emotional hardcore”),е термин, който описва почти всяка форма на алтернатив-рок, който изразява емоции извън рамките на традиционния пънк, свързани с отчуждението и яростта. Използван е също така, за да опише феновете на този жанр, повечето от които са тийнейджъри(Emo kid).Въпреки терминът(Emo),емо-стилът произлиза от hardcore-punk.Корените на стилът могат да бъдат открити в две групи от post-punk ерата.

Първата-През 1983 г. албумът VS на Mission Of Burma постига много в отношение – разширяване границите на пънка фиксирайки първичната емоционалност и съдържа proto-emo класиката.

Втората-През 1984г. Husker Du издава Zen Arcade доказвайки подробно какво е всъщност emo: комплекс от сурово китарно звучене с емоционални вокали и завладяващи съзнанието текстове.

Понятието emocore от което по-късно произлиза и съкращението Емо навлиза в употреба през 1985г. и е използвано да характеризира убедително групи от хардкор-сцената, които за ужас на хардкор-феновете започват да бълват много нетипични за пънка емоции в своята музика, включително тъга, надежда, състрадание и дори любов.Две банди се открояват като типични emocore на първо време и това са Rites Of Spring и Embrace. Стилът привлича, банди като Moss Icon, Policy Of Three, Navio Forge и Indian Summer и стават като просто наричаното “emo”, стил, който увеличава драматичните аспекти на вокалните изпълнения с идеята за реализиране на голям пробив сред аудиенцията. И успяват, резултатът е смайващ – след края на всяко представление на емо-групи остават плачещи или крещящи фенове. Много ефективно, като отворен екран за емоции това кара хардкор-феновете да се чувстват некомфортно и често има търкания между двата лагера(хардкор-феновете и Emo-феновете).С голямата масовост на алтернатив-музиката през началото на 90-те, новият вторично-произлязъл стил наречен “hardcore emo” преживява огромни бъдещи успехи с обикновените(гладките)емоционални вокали. В общи линий емо е стил в музиката,който изразява емоций чрез текст и мелодия на песните

1 коментар:

Анонимен каза...

EMO voob6te ne ozna4ava tova